FollowHome
aku F ツ
Bonjour!
Dah baca tu baca sampai habis sebab aku nak kau rasa apa yang aku rasa bila semuanya dah berakhir

Travel this

Story About Goodies

Click Here to drop your words.

Credits
Skin made by : Lettha Kyra
Background : Kemetot Chomel
Header , Header hover : Qistina.Re
Others :
Best view in : Google Chrome
life in Matrikulasi semester 2
Assalamualaikum...

aku tabahkan hati and tanam azam aku nak belajar rajin rajin sem2 ni. aku tknk focus on menari sgt. aku taknak kerap lepak sangat. aku nak focus n studies. tapi bila aku berubah. semuanya hilang. aku hilang kawan baik. aku hilang gelak tawa aku. aku hilang kegembiraan aku kt matrik aku hilang kawan yang selalu dengar cerita aku. tapi ada satu yang tambah iaitu kutukan. aku dengar banyak kutukan banyak cerita belakang tapi aku tetap tabah.

ini lah cabaran dan dugaan yang Allah bagi untuk aku. aku percaya ada hasilnya bila aku teruskan bersabar. aku teruskan life mcm biasa. aku buat pembaharuan.

tiap hari aku akan tidur pukul 10.30pm dan bangun pukul 4.30am . aku bangun aku mandi terus solat tahajud then aku study lepastu solat subuh dan sambung study. pukul 7.20 aku turun cafe untuk breakfast. sepanjang sem2 aku tak pernah skip breakfast aku. and aku nampak peningkatan aku in studies. Alhamdulillah.

tapi semua tu berakhir bila aku jadi leader untuk team teater and ceo untuk biznes HARUM. sebab aku selalu training malam and balik pukul 12am selalunya. tak cukup masa nak rehat sometimes aku rasa nak giveup pun ada tapi Alhamdulillah roommates aku banyak support aku. bila semuanya dah settle aku sambung balik rutin harian tidur awal aku tu. aku coverbalik semua subj yang aku lambat nak catchup.

Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar. aku habiskan final aku dgn buat benda yg aku tak pernah buat kt matrik. mcm buat kerja gila naik bukit awal pagi yg full of kabus kt matrik. mcm kt genting highland weh serious. then 2 last paper aku. aku pergi jawab exam with makeup yg on point bangat haha

aku jarang makeup pergi kelas. cukupla lipstick makmah aku haha. aku tinggalkan matrik dengan perasan yang bermacam macam. aku sedih nak tinggalkan roommates tapi aku happy nak tinggalkan classmates hahaha

result sem 2 keluar. aku check dgn takde apa apa harapan. aku redha je apa yg aku dapat. aku taknak harapkan apa apa pun. "ya Allah Alhamdulillah syukurrr" :"betul ke aku punya ni" tulah kata kata yang keluar bila aku check result. aku dapat 3.65. aku tak sangka sgt. besar peningkatan aku buat.

waktu ni aku sedar. Allah tengok usaha kita. walaupun banyak keluhan aku tapi Allah tetap beri apa yang aku dah usahakan. so guys keep on buat apa yg korang impikan. sesungguhnya Allah akan beri apa yang kita usahakan. and jangan tinggalkan solat langsung. ingat Allah sentiasa ada dengan kita.

Alhamdulillah...
Older ♥