FollowHome
aku F ツ
Bonjour!
Dah baca tu baca sampai habis sebab aku nak kau rasa apa yang aku rasa bila semuanya dah berakhir

Travel this

Story About Goodies

Click Here to drop your words.

Credits
Skin made by : Lettha Kyra
Background : Kemetot Chomel
Header , Header hover : Qistina.Re
Others :
Best view in : Google Chrome
life in Matrikulasi semester 1
Assalamualaikum...

sebenarnya aku takut nak masuk matrik ni. sebab semua tahu kan student kat matrik ni semuanya pandai pandai. dan aku bukan drpd golongan itu. aku sedar diri aku. berbekalkan 1A aku masuk matrik dgn harapan aku takkan repeat matrik. second intake but ramai student yg result SPM diorg berderet deret A. how i know? sbb aku ketua aras 4 blok C1. aku collect borang butiran diri and aku check hahaha. 

first day aku masuk matrik aku dah langgar peraturan dia hehe. aku tahu tak boleh pakai jubah but aku pakai juga. kenapa? saje nak break the rules huhu. yeap tu mmg diri aku. jenis suka langgar peraturan ikut sesuka hati but aku ni amanah orangnya haha. and masa daftar aku kena tegur dengan Puan Mulia. haa sape study dkt kmns tu tahu la puan mulia tu siapa. 

dah daftar terus dapat no bilik. bilik aku c1.4.1 haaa kauuu. jenuh kedalam sanaaa. blok aku paling tinggi and paling dalammm punya. blok aku ada tangga mini batu cave. tangga yg membuatkan semua org diam bila mendaki hahaha. korang org paling rugi kalau study kat matrik tapi tk pernah jejak mini batu cave. 

aku redha je. aku tahu Allah tempatkan aku kt sini ada hikmahnya. mungkin untuk bgi peluang dkt orang yang tak mampu nak jalan jauh. dan aku mampu jalan jauhh dan naik smpi tingkat 4. aku homesick sebulan kt situ sebab tak jumpa member yang kepala ting tong macam aku lagi. aku tiap hari nangis. dah la masa tu tengah puasa. sahur sorg sorg buka sorg sorg.

roommates? ada 2 orang. sorang indian sorang lagi melayu. tapi yang melayu tu jenis tak banyak cakap. dia suka buat hal dia je. makan masa satu sem juga la aku nak ngam dengan dia. first class aku class akaun. Alhamdulillah semuanya okay aje. jumpa classmates yang nice. terima kasih ya Allah. 

okay nak cerita semuanya mmg takkan pernah habis la kan. so aku pendekkan cerita. aku masuk matrik sbb nak cepat degree sbb aku nak cepat kahwin hehe. life kdt matrik mmg worse la untuk aku sbb more to academic. aku kan minat tetaer minat coco so bosan la kat matrik ni. 

kat matrik ada kmns got talent. so aku join. aku dgn member baik; bella create team WND which is Waris Negeri Dancer. kitorang menari tarian zapin. so wnd ni jela yang menghiburkan hari hari aku dkt matrik. tiap ptg ktorg training tiap ptg aku enjoy moment dkt matrik. kalau tkde menari ni mmg aku rasa tak best lgsg kt matrik ni. 

punya la beria ktorg menari sampaikan satu matrik kenal wnd and kitorang dipanggil untuk menari dkt kmj masa KAKOM. best sgt sgt. rasa macam retis gituww. masa ni dah habis sem1 dah. result sem1 aku teruk sangat. aku dapat 3.18 je. mula mula aku happy sbb lepas 3 pointer tpi lepas classmates aku dtg and bgithu result diorg aku jadi sedih sgt sebab semuanya tinggi tinggi. aku rasa diri aku ni bodoh sgt. rasa mcm tak layak nak stay dekat matrik ni. ya Allah.
Older ♥ Newer